Vakantiehuizen zoeken

Favoriete vakantiehuizen

U heeft nog geen favoriete vakantiehuizen.

Vakantiehuis de Oude Barrier - vakantie in de Brabantse natuur

Leende, Nederland

 

vakantiehuis-de-oude-barrier-vakantie-in-de-brabantse-natuurvakantiehuis-de-oude-barrier-vakantie-in-de-brabantse-natuurvakantiehuis-de-oude-barrier-vakantie-in-de-brabantse-natuurvakantiehuis-de-oude-barrier-vakantie-in-de-brabantse-natuurvakantiehuis-de-oude-barrier-vakantie-in-de-brabantse-natuur
Favoriet 
 

v.a. 1.625

  • Beoordeeld met een 10
  • 5 sterren
  • Max. 10 personen

Bekijk vrije data

Vakantiehuis delen

Vakantiehuis de Oude Barrier - vakantie in de Brabantse natuur in Leende

Wandelen, fietsen, genieten van de Brabantse gastvrijheid

Deel uitmaken van het gewone dorpsleven, genieten van de prachtige natuur en overnachten in een voormalig tolhuis. Deze dateert uit 1868 en hier werd vroeger tol betaald door reizigers onderweg van Weert naar Eindhoven.
Het huis doet sinds kort dienst als vakantiehuis en is met smaak opgefrist, met behoud van authentieke elementen. De parkachtige tuin is een plezier om naar te kijken, met meer dan 200 magnoliabomen en struiken en keramische kunstwerken. Je kunt je op vele manieren hier vermaken: overdag een wandeling of fietstocht door het boerenland (eventueel met gids) en 's-avonds genieten van de stilte en duisternis. Het Leenderbos en de Strabrechtse Heide liggen vlakbij. Ontdek de gastvrijheid van het Brabantse land! 

De Oude Barrier - 10 personen - 

Het sfeervolle huis ligt aan een doorgaande landbouwweg, afgesloten door een hek.  De inrichting is een mix van authentieke elementen en eigentijdse comfortabele meubels.
Op het terrein staat een beheerderswoning waar de kleinzoon van de vorige bewoner, die kweker was, woont; hij onderhoudt de tuin. Deze is afgescheiden van het huis door een heg.
 
Begane grond
Entree via de achterzijde.
Serre met zitje.

Keuken met gasfornuis met 2 AGA-ovens, Amerikaanse koelkast met ijsblokjesmachine, vaatwasser, koffiezetapparaat, koffiemachine (met cups) en waterkoker.
Bijkeuken met wasmachine en droger.
Badkamer met douche, wastafel en toilet.

Woonkamer met houtkachel en centrale verwarming.
Comfortabel zitgedeelte. Lange eettafel bij het raam, de schuifpui kan bij mooi weer open.

Slaapkamer met 2 eenpersoonsbedden en wastafel.

Vanuit de woonkamer bereik je via 2 tredes de opkamer, met een loungebank en TV.

1e Verdieping
4 Slaapkamers, ieder met 2 eenpersoonsbedden. 
Een hiervan is bereikbaar via een trede naar beneden. Een slaapkamer heeft een wastafel.
Badkamer met douche en ligbad met jetstreams. Dubbele wastafels en apart toilet.

Buiten bij de Tol

  • Grote tuin, deze is omheind met heggen, De oprit is afgesloten met een hek.
  • Terrassen aan de achterzijde met enkele loungestoelen en bankjes.
  • Vuurkorf (inclusief houtblokken)
  • Barbecue (exclusief houtskool) 
  • Hottub te huur voor een dag of weekend, heerlijk bubbelen met een glaasje wijn. Deze wordt door een extern bedrijf bezorgd en is op basis van beschikbaarheid. 

Bijzonderheden

  • Informatiemap met wandel- en fietsroutes en mogelijkheden voor uitstapjes aanwezig. 
  • Bij aankomst is de woning 'startklaar': koffie, vaatwastabletten, vuilniszakken en wc-papier voor de eerste dagen. 
  • Tijdens je verblijf kun je leuke activiteiten ondernemen zoals wandelen met een gids door de natuur, rondleiding bij de boer, boerengolf, huren van een hottub en nog veel meer. Bij boeking krijg je alle mogelijkheden toegestuurd. 
  • Groepen jongeren zijn niet toegestaan
  • De tuin wordt onderhouden door de kleinzoon van de vorige bewoner, hij woont op het erf in de beheerderswoning. Wekelijks zijn er enkele vrijwilligers een paar uur werkzaam in de tuin.  
  • Aan de overkant ligt huiskamerrestaurant Sabero, gerund door sterrenkok Nico Boreas en zijn vrouw Sonja.  

Omgeving van vakantiehuis de Oude Barrier

  • Afstand vanaf Utrecht ca. 107 km
  • Leenderstrijp met zijn 500 inwoners is een echt Brabants boerendorp met boerderijen, een dorpscafé, een kapelletje en prima eetgelegenheden in de nabije omgeving. Sterksel en Leende liggen er vlak onder.
  • Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Leenderbos, zo'n 2500 ha bossen en heidevelden. Er zijn prachtige wandel- en fietsroutes en ruiterpaden. Paddestoelen zoeken, vogelgeluiden ontdekken of reeën in de avondschemering tegenkomen. Ieder seizoen heeft zo zijn charme.
  • Breng een bezoek aan abdij de Achelse Kluis of Kasteel Heeze, een rijksmonument met een opmerkelijke geschiedenis. (informeer naar de mogelijkheden voor een rondleiding)
  • Dierenrijk Europa bij Eindhoven
  • Er kunnen diverse activiteiten voor u worden georganiseerd: Koken met een kok in uw eigen Buitenverblijf, boerengolf, huifkarrentocht, wandelen met een gids door het boerenland, rondleiding bij de boer, midgetgolf, bonbons maken, workshop beeldhouwen, beklimmen van de kerktoren, zwemmen in een privé-bad, kanovaren, solextocht. Bij reservering krijgt u een uitgebreid informatiepakket toegestuurd.
  • 18-holes golfbaan Haviksoord in Leende
  • Fietsen te huur via (vanaf € 7,50 per dag). Zij kunnen de fietsen aan huis leveren (tegen betaling)

  • Huisdieren toegestaan
  • Internet (WiFi)

Top vakantiehuizen in Nederland

10 pers.
Limburgse Carrehoeve Flab - vakantiehuis Zuid-Limburg voor een weekendje weg

Bourgondische gastvrijheid, een luxe vakantiehuis in Limburg met uitzicht op heuvels, een fijne plek voor een ontdekkingstocht naar Maastricht, Aken en Luik.Bourgondisch vakantie vierenIn het uiterste puntje van het heuvelland van Zuid-Limburg staat ..

Slenaken-Heijenrath

2 pers.
Wellness Lodge 2 personen

Romantische, luxe accommodatie compleet ingericht met o.a. traditionele opgietsauna, regendouche met Sunshower en whirlpool. Met volledig uitgeruste keuken.Recreëren in luxe en romantiek, dat doet u in de Wellness Lodge voor twee personen op vakanti..

Hellendoorn

14 pers.
Groepsaccommodatie Woerden

Droom in de Polder! Luxe vakantievilla in stijl van de Hoeve uit 1680. Geniet van het weidse uitzicht, de Oude Rijn om in te zwemmen en te varen en de hottub.Droom in de Polder! Luxe vakantievilla in stijl van de Hoeve uit 1680. Geniet van het weidse..

Woerden

4 pers.
Unieke topvilla in Garderen prachtige natuur-wild-rust- luxe-spa-sauna

Natuurliefhebbers die houden van het bos en de ongerepte natuur komen in deze luxe villa volledig aan hun trekken. Deze idyllische plek ligt in een stiltegebied. Er is geen lichtvervuiling 's nachts, geen verkeer en geen waarneembare menselijke gelui..

Garderen