Vakantiehuizen zoeken

Favoriete vakantiehuizen

U heeft nog geen favoriete vakantiehuizen.

Residence Corallo

Alghero, Italië

 

residence-coralloresidence-coralloresidence-coralloresidence-coralloresidence-corallo
Favoriet 
 

v.a. 336

  • 3 sterren
  • Max. 4 personen

Bekijk vrije data

Vakantiehuis delen

Residence Corallo in Alghero

Deze kleinschalige vakantieplek bestaat uit 5 appartementen. Het is gelegen op een groot landgoed in het noordwesten van Sardinië, eigendom van de familie Manca, de grootste producent van olijfolie op Sardinië. De appartementen zijn rustig gelegen, midden in prachtige natuur,  op ca. 10 km van de levendige stad Alghero en slechts 5 km van het dichtstbijzijnde strand. Een heerlijke locatie om Sardinië te verkennen. 

De 5 appartementen zijn verschillend in grootte: 1 studio, 2 tweekamerappartementen en 2 driekamerappartementen. Ze zijn gesitueerd in gerestaureerde gebouwen waar voorheen de landarbeiders werden gehuisvest. De appartementen zijn netjes ingericht in een landelijke stijl, kenmerkend voor het eiland en van diverse moderne gemakken voorzien, zoals 3-of 4-pits kookplaat, oven, koelkast met vriesvak, wasmachine, satelliet tv (alleen Italiaanse en Engelse zenders,  geen  Nederlandse zenders). Alleen een vaatwasser tref je nìet aan.   

Er zijn privé parkeerplaatsen, een stenen barbecue voor algemeen gebruik en een kinderspeelplaats met een glijbaan en schommels. In het midden van de bebouwing ligt een zwembad met whirlpoolgedeelte en een zonneterras met ligstoelen, parasols en een buitendouche.

Op het grote landgoed ligt nog een tweede locatie, het wat luxueuzere . De residentie ligt beneden in het dal, de Borgo hogerop. Je kunt van de residentie naar boven lopen naar de borgo terwijl je onderweg paarden, schapen en varkens passeert. Het uitzicht boven is wijds over de hellingen, olijfbomen en wijngaarden, met in de verte de glinstering van de zee. 

Het complex beschikt over een restaurant, waar ook de lokale bewoners graag komen. Restaurant Le Pinnette serveert een eenvoudig menu op basis van kwalitatief goede ingrediënten en uitstekende wijnen. Het menu is gebaseerd op producten van de eigen grond, zoals groenten, wild zwijn, lamsvlees, verse pasta's en kazen. De gerechten zijn seizoensgebonden en afkomstig uit de Sardijnse keuken en meer specifiek uit de streek rondom Alghero. Een keer per week wordt er een gezellige barbecue avond georganiseerd voor de gasten. 

Het landgoed was en is nog steeds een actief landbouwbedrijf en op het landgoed bevindt zich ook een kleine kinderboerderij met boerderijdieren waaronder wild zwijntjes, ezels, paarden, schapen en kippen. 

De servicekosten voor eindschoonmaak, gas, water, licht, airconditioning, verwarming en linnengoed zijn exclusief en niet opgenomen in de huurprijs. Deze dien je ter plaatse bij check-out te betalen. De kosten staan vermeld bij bijkomende kosten. 

Boodschappen kunnen worden gedaan in Santa Maria La Palma, hier zijn o.a. een restaurant, een bank, apotheek en supermarkt te vinden. De residentie ligt op ca. 10 minuten rijden van Alghero, het vliegveld van Alghero ligt op 7 km. Alghero is een gezellige plaats met een schilderachtig oud centrum met diverse barretjes, cafés, restaurants en winkeltjes. Maak vanuit de haven van Alghero eens een boottrip en verken het eiland vanaf de water. 

Een mooi wit zandstrand bevindt zich op 5 km van de accommodatie en strekt zich uit tot aan het dorpje Fertilia, waar ook het vliegveld zich bevindt. 

Bij Alghero liggen de Nuraghe van Palmavera. Nuraghe zijn stenen torens die in de Bronstijd (1500 voor Chr.) en daarna werden gebouwd op heel Sardinië. Het bijzondere van deze torens is dat ze gemaakt zijn van grote stenen die zonder cement of iets dergelijks op elkaar zijn gestapeld. De torens doen denken aan bijenkorven.  Er zijn er naar schatting zo'n 8000 gebouwd.

De Nuraghi zijn een karakteristiek symbool voor Sardinië. Je ziet ze terug op het hele eiland maar met name in centraal Sardinië staan er nog veel. De meest bekende die nog te bezichtigen zijn, zijn die van Su Nuraxi (staan op de Werelderfgoedlijst van de Unesco), de Nuraghe Losa bij Abbasanta en dus Palmavera bij Alghero.

Een andere leuke trip is een bezoek aan de Druipsteengrotten van Neptunus. Deze kun je zowel met de boot (er zijn georganiseerde boottochten van ca. 30 minuten) als met de auto (ca. 45 minuten)  bereiken. Als je met de auto gaat kun je vanaf de vuurtoren de trap naar de grot nemen. Deze trap, de Escala del Cabirol (de geitentrap) is uitgehouwen in de rotsen en telt 660 treden.  

Zin in een leuke fietstour? Dat kan bij . Wat dacht je van de archeologische fietstoer of de wijngaard fietstoer. Meer informatie en reservering via de site. 

Santa Maria La Palma 1 km, Alghero 10 km, Fertilia 4 km, Olbia 129 km (ferryhaven en vliegveld). 



Deze sfeervolle residentie bestaat uit 5 appartementen. Het is gelegen op een groot landgoed in het noordwesten van Sardinië, eigendom van de familie Manca, de grootste producent van olijfolie op Sardinië. De appartementen zijn zeer rustig gelegen, midden in prachtige natuur,  op ca. 14 km van de levendige stad Alghero en ca. 5 km van het dichtstbijzijnde strand. Een heerlijke locatie om Sardinië te verkennen. 


  • Zwembad
  • Internet (WiFi)
  • Zwembad 12x6m, aflopend van 2.80 tot 1.10 met Romeinse trap Restaurant/Pizzeria Barbecue night 1 x per week BBQ Boerderijdieren Speelplek voor de kinderen Airco Horren Wifi in elk appartement Privé parkeerplaats Auto noodzakelijk Min. verblijf 3 nachten op aanvraag in laag- en midseizoen Hoogseizoen alleen za-za Beschikbaarheid uitsluitend op aanvraag!

Top vakantiehuizen in Italië

5 pers.
Villa Plutoni

In het zuidwesten van Sardinië, direct aan het strand, ligt deze luxe villa, in een oase van rust en natuurschoon, deel uitmakend van een luxe resort met villa's en hotelkamers. Hier waant u zich echt in een paradijs van luxe met een privé-strand a..

Santa Margherita di Pula

6 pers.
Roma Capitol | Villatent Nomad | 6 pers.

Moderne viersterrencamping op korte afstand van het strand en nabij het oude centrum van Rome.Gloednieuwe 4-sterren camping dichtbij RomenVILLATENTEN OP ROMA CAPITOLnOp de camping staan zes  tenten, geschikt voor maximaal zes personen. De tenten st..

Rome

4 pers.
Residence Campus

Deze familie residence is gelegen op 3 km van Villasimius, een authentiek dorpje aan de uiterste zuidoost kust van Sardinie op ca. 50 km ten westen van de hoofdstad Cagliari. De 2 speels opgezette zwembaden en het privé strand liggen voor de deur va..

Villasimius

10 pers.
Villa del Corallo

Beleef een heerlijke familie vakantie in deze verzorgd ingerichte vakantie villa, gelegen op een groot landgoed in het noordwesten van Sardinië. Het landgoed is eigendom van de familie Manca, de grootste producent van olijfolie op Sardinië. De vill..

Alghero