Vakantiehuizen zoeken

Favoriete vakantiehuizen

U heeft nog geen favoriete vakantiehuizen.

Vakantiehuisjes Mare di Gallura

Badesi Mare, Italië

 

vakantiehuisjes-mare-di-galluravakantiehuisjes-mare-di-galluravakantiehuisjes-mare-di-galluravakantiehuisjes-mare-di-galluravakantiehuisjes-mare-di-gallura
Favoriet 
 

v.a. 285

  • Max. 4 personen

Bekijk vrije data

Vakantiehuis delen

Vakantiehuisjes Mare di Gallura in Badesi Mare

De tweekamerappartementen en studio's met zwembad van Mare di Gallura zijn gelegen in de duinen op 300m van het mooie zandstrand van Badesi, een rustig dorpje in het Noordwesten van Sardinië. Een kustlijn populair bij surfers. Zoek je een eenvoudige accommodatie waar je kunt genieten van een welverdiende rust; heb je genoeg aan de zee en het strand, heerlijke wandelingen in de natuur en mooie zonsondergangen dan is dit voor jouw een ideale bestemming. 

De appartementen zijn recent nieuw gebouwd, gebaseerd op de typische stijl van de oude Sardijnse boerenhuisjes in deze streek, de “Stazzi”. De gebruikte materialen zijn prachtig stoer graniet, terracotta en hout. In totaal zijn er 11 appartementen, enkele hiervan staan vrij, de andere zijn geschakeld in kleine gebouwen met 2 of 3 appartementen. Elk appartement is gelegen op de begane grond en heeft een veranda. De huisjes staan in de duinen en worden omringd door typische mediterrane vegetatie zoals jeneverbes, eiken en kruidachtige struiken. Het strand ligt op 300m en kan alleen te voet worden bereikt over een pad dat door de vegetatie heengaat.

Het interieur is zeer eenvoudig en sober en beschikt over een basic uitrusting. Elk appartement beschikt over een woon- eetgedeelte, een slaapkamer en een badkamer. Voor elk  appartement is er een privé parkeerplaats vlakbij.

Op ca. 1.5 km ligt  het restaurant behorende bij de accommodatie, je kunt hier kennismaken met de Sardijnse keuken. Ook kun je hier ontbijten. 

Je bereikt het huisje via een gedeeltelijk geasfalteerde weg, het laatste stuk over ca. 500m is niet geasfalteerd en minder geschikt voor (lage) sportwagens. 

De appartementen zijn heel eenvoudig en functioneel ingericht en hebben een basic inventaris. Er is geen tv, deze kunt u wel bijhuren, dit geldt ook voor een wasmachine en elektrische oven. 

Het dorpje Badesi ligt op ca. 3 km, hier kun je terecht voor boodschappen. Het dichtstbijzijnde restaurant is Sapori di Gallura en ligt op 1,5 km. De kaart bevat een aantal internationale gerechten maar je kunt hier uiteraard ook kennismaken met typische streekgerechten van de Gallura.  

Deze locatie is zeer geschikt om weg van het massatoerisme tot rust te komen, maar uiteraard heeft de streek veel meer te bieden dan alleen het mooie strand.

Op ca. 20 km ligt het pittoreske middeleeuwse plaatsje Castelsardo. Hoog gelegen op een vulkanische heuvel biedt het een mooi uitzicht. Bovenop de heuvel staat het eeuwenoude fort Castello dei Doria. Het fort biedt onderdak aan het Museo dell'Intreccio. Een charmant klein museum geweid aan het oude ambacht van riet vlechten. Heel leuk om een bezoekje aan te brengen.

Van Castelsardo kun je doorrijden naar Stintino, waar je een van de beste stranden van Sardinië vindt, La Pelosa. Stintino is ruim honderd jaar geleden gesticht als nieuwe woonplek voor vissersfamilies van het eiland Asinara. Zij moesten van het eiland af omdat Asinara destijds de functie van gevangenis kreeg. Stintino heeft nog steeds de charme van een vissersdorp en de restaurants hebben dan ook een goede viskaart.

Je kunt ook richting het binnenland rijden bijvoorbeeld naar Pattada. Dit dorpje is bekend vanwege de befaamde Pattada messen. Dit zijn handgemaakte (schaapherders) messen met een hoornen handvat, sommige opvouwbaar. Ook een mooi souvenir uiteraard.

Tussen Castelsardo en Sedini kom je onderweg de Olifantenrots tegen, Roccia dell 'Elefante. Deze door wind en regen gevormde rots kun je ook van binnen bezichtigen. In Arzachena kun je prehistorische overblijfselen bezoeken waaronder ook de Nuraghe van Albucciu en de Tomba di Giganti.

Een leuke dagtocht is ook een trip naar Corsica. Sardinië en Corsica worden door slechts 12 km zee van elkaar gescheiden. Je kunt met Moby Lines vanaf eind Maart tot eind September dagelijks van Santa Teresa di Gallura naar Bonifacio in het zuiden van Corsica. De overtocht duurt slechts 50 minuten. 

Badesi 3 km, Castelsardo 20 km, Olbia (vliegveld) 80 km, Alghero 90 km, Porto Torres (Ferry haven) 60 km, Pattada km, Arzachena 75 km, Stintino 82 km, Santa Teresa di Gallura (Ferry haven) 52 km.



De tweekamerappartementen en studio van Mare di Gallura met zwembad zijn gelegen in de duinen op 300m van het mooie zandstrand van Badesi, een rustig dorpje in het Noordwesten van Sardinië. Een kustlijn populair bij surfers. Zoekt u een eenvoudige accommodatie waar u kunt genieten van uw welverdiende rust; heeft u genoeg aan de zee en het strand, heerlijke wandelingen in de natuur en mooie zonsondergangen dan is dit voor u een ideale bestemming.

n

 


  • Zwembad
  • Internet (WiFi)
  • Zwembad - 9,5 x 4,8 m Zonneterras met ligbedden Strand op 300 m / 5 min. Authentieke vakantiehuisjes - kleinschalig Wi-Fi zone bij het zwembad Vrij gelegen in de duinen, omringd door natuur Wasmachine en TV op aanvraag (€) Honden welkom (€) Ontbijt mogelijk in het restaurant op 20 min. lopen (€) Badesi dorp 3 km Dagelijkse aankomst op aanvraag - informeer naar de mogelijkheden!

Top vakantiehuizen in Italië

5 pers.
Villa Plutoni

In het zuidwesten van Sardinië, direct aan het strand, ligt deze luxe villa, in een oase van rust en natuurschoon, deel uitmakend van een luxe resort met villa's en hotelkamers. Hier waant u zich echt in een paradijs van luxe met een privé-strand a..

Santa Margherita di Pula

4 pers.
Residence Campus

Deze familie residence is gelegen op 3 km van Villasimius, een authentiek dorpje aan de uiterste zuidoost kust van Sardinie op ca. 50 km ten westen van de hoofdstad Cagliari. De 2 speels opgezette zwembaden en het privé strand liggen voor de deur va..

Villasimius

2 pers.
THotel

Overnachten in 'het potlood' van Cagliari, een luxe hotel midden in het centrum van deze stad is een aparte belevenis. Zeer geschikt als logeeradres voor een meerdaagse stedentrip om Cagliari met al zijn cultuur en historie te ontdekken. Het hotel ..

Cagliari

4 pers.
Cala di Falco Resort

Cala di Falco Resort ligt aan het meest noordelijke gedeelte van de beroemde Costa Smeralda, de noordoostkust van Sardinië. Het is een ruim opgezet vakantiepark met zwembad, 2 restaurants, een pizzeria, bar, tennisbaan en beachvolleybalveld. Kortom,..

Cannigione